Cumartesi, Eylül 4

Kırıcı olmayı öğreniyorum 101

Erkeksen ve karşındaki sana rahatsız olduğu bir şeyden bahsetmeye çalışıyorsa, haklı da olsan, haksız da olsan bağır. Bas bas bağır ki, kimsenin seninle konuşmaya takati kalmasın. İşe yaramadı mı, o zaman o telefonu al bi yere fırlat, karşı taraf kendi kendine konuşsun dursun, umrumda değilsin'i hareketlere dökmüş olursun böylece.

7 yorum:

  1. maalesef hayır, deneyim.

    YanıtlaSil
  2. :)Bilmem, çok iddialı geldi de bu tesbit,Acaba bilimsel bi çalışma sonucu mu elde edilmiş diye merak ettim:)Yazının başındaki "erkeksen" kelimesini çıkarıp "kadınsan" kelimesini eklesen de bi şey değişmiyor gibi farkındamısın? Yok erkeksen kelimesi yine de kalsın, bir taraf olarak yazmıyorum sadece bu tür davranışlar sergileyen insanların her 2 cinsden de olabileceğini, cinsiyetin burda çok önemli olmadığını düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  3. haklı olabilirsin, ama ben tür davranışın erkekler tarafından sergilendiğine şahit olduğum için öyle yazdım, hani hiç bi kadın bana bu tepkiyi vermedi, doğal olarak :) bir de, "altına imzamı atıyorum, kadınlar bu şekilde davranmıyor, hep bu pis/kaka/bok erkekler" minvalinde değil post. erkekler bunu yapar demek, kadınlar bunu yapmaz anlamına gelmiyor. bugün hava güzel demek de, dün hava güzel değildi anlamına gelmiyor. karşılaştırma yok.

    YanıtlaSil
  4. Kesinlikle katılıyorum, benim de yakın çevremde böyle bir insan var maalesef. Dediğin gibi öfkesini kontrol edemeyenler benim de gördüğüm kadarıyla erkekler.. etrafımda zıvanadan çıkıp etrafı kırıp döken kadın olmadığı için de öyle gelmiş olabilir :/

    YanıtlaSil
  5. Toplum tarafından da verilen gaz ile erkek fevri olmaya zorlandığından olabilir... Erkek aslandır kaplandır hötöröftür diye bilincine merhaba dediği andan beri gazlanan bir yaratıktan daha medeni bir tavır beklenemez. Ha bu kadına kişilik gelişiminde baskı yok demek değil ama kadın daha ılımlı - bu kelimeden nefret ediyorum ama kullandım işte - ve iletişim kurarak sorunları halletmeye çalışmaya yönlendirildiğinden de kaynaklanıyor olabilir(bakınız : annelik muessesi).Ayrıca evet bu dünyanın hemen hemen her yerinde aynı...

    YanıtlaSil
  6. ben aynen boyle davranıyorum ve cok gecerlı bır davranıs tavsıye ederım.

    YanıtlaSil