Pazar, Ocak 30

bi dur. bi dur.

bir de bilmeden yapmaya çalıştıklarımız var. hep bir karar vermek zorunda hissetmek temel sorunumuz bence. kadınlar olarak yani. erkekler de böyledir belki. bilmiyorum. ama kadınları bilirim. bir şeyi oluruna bırakıp da, gerçekten zamanı gelince bir yola yönelmeyi değil, hep karar verip ona göre davranabilmeyi istiyoruz. ama bu bizim doğamıza aykırı. zamansız kararlar verip kendimizi olmayana inandırmak? insan neden yapar ki bunu kendine? iyi veya kötü. karar alıp, ona inanmak istemek. umut mu bu? yoksa adını koyamadığımız bir hastalık mı?

ben bazen bunları düşünüyorum işte. bana hiçbir faydası olmadığı halde yapıyorum bunu. düşündüğüm şeyin paradoksu bir duyguya kurban ediyorum kendimi. bu düşüncenin ne olduğunu bilmek ve ona göre davranmak istiyorum. korkunç bir kısır döngü belli ki. yoruyoruz kendimizi. bile bile, isteye isteye...

1 yorum:

  1. Kontrol etmek zorunda olduğumuz bir çok değişkene sahip yaşantılarımızdandır bu duygu kimbilir. Ortaya çıkan kombinasyonların sürekli olarak belirsizlikten uzak olmasını sağlama çabamızdan. Ve yeni mevcut durumları hep daha iyi ve güzele taşıma isteği,telaşı,açgözlülüğünden:)

    YanıtlaSil